Vänner till Leufstabruk, till dess musikliv kring Cahmanorgeln och till Lövstabruks kulturförenings verksamhet.

Lördag 17 november kl 14.00 ”utspelas” vår – p g a akuta problem uppskjutna – (Obs. dag och klockslag.)

Brittsommarkonsert med BENGT TRIBUKAIT vid Cahmanorgeln.
Bengt, hängivet skicklig organist jämte instrumentet, som fortsatt är Skandinaviens finaste barockorgel nära nog i originalskick, utgör tillsammans ett ”radarpar”. Peter Nilson skulle kunna se dem som den ”kvantdator”, som förverkligar visionen ’Glaspärlespelet’, frammanad av Hermann Hesse i romanen med samma namn, utgiven i en mörk tid (1943). Bengt bjuder på ett generöst program med satser ur Bachs älskade Die Kunst der Fuge, Goldbergvariationerna och därtill Toccata & fuga d-moll – allt till vår tröst och glädje en dag under årets mörkaste tid, då ett nytt illavarslande politiskt mörker kanske lurar.

Vi som verkar för kultur i Lövstabruk är oroade. Vi är mer än någonsin beroende av varandra och varandras samverkansvilja. Värdshuset i bruket har till vår besvikelse slagit igen. Det ideella föreningsliv, som jämte små företagares idoga verksamhet gör bruket till ett intressant besöksmål, kräver stora insatser av få människor. Vi välkomnar varmt alla till oss och till våra arrangemang. Hantverkets Hus, Klaverens hus, vår kulturförening, liksom Stiftelsen Leufsta och många fler, inbjuder också i år till samvaro under julmarknaden 2:a advent. (Detaljprogram på nätet!) Då har Kulturföreningen också sin traditionella adventskonsert lördag kl. 16.00.

Närmast alltså: Vi hoppas, att du kan trotsa novembermörkret nu på lördag 17 ds kl. 14.00 och komma och njuta av skönheten och trösten i den musik som klingar från Cahmanorgeln. Vi välkomnar i anslutning till konserten även till eftermiddagsthé med tillbehör (i Annexet bakom kyrkan).

Hälsningar från Lövstabruks Kulturförening, Tierps pastorat, SENSUS.

Birgitta Östlund Weissglas
tfn 0730466985

Pin It on Pinterest