Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sommarsamtal 2: Svensk skoldebatt sedd genom glasögonen på en erfaren pedagogikforskare/lärarutbildare.

tis 4 jul 2023 kl 18:00 - 20:30

Sommarsamtal 2 ägnas åt den angelägna frågan om SKOLANS KRIS.  Vari består den egentligen? Vi möter erfarna lärarutbildaren/skolforskaren Åsa Morberg och försöker hitta svar på spörsmål, som är aktuella och av särskilt symboliskt intresse i Lövstabruk. Här fanns ju skolundervisning 200 år FÖRE folkskolans tillkomst i vårt land! Louis de Geer d.ä., brukets grundare, stod i nära personlig förbindelse med Johann Amos Comenius, den filosof. som kallas ”Den moderna pedagogikens fader”.

Åsa aktualiserar i samtal några av de mer högljudda debattområdena: Svenska elever läser dåligt. Blir det bättre om staten tar hand om skolan? Hur skall läraryrket stärkas? Varför är ordningen i skolan så dålig?

Åsa Morberg, docent i didaktik vid Högskolan Gävle-Sandviken, lärarutbildare och utbildningskonsult, har disputerat i pedagogik; hennes forskning handlar bl.a. om nyblivna lärares tid i yrket. Hon har varit president i och verkar fortsatt inom ATEE, Association for Teatcher Education In Europe (med säte i Bryssel och med centralorganisation i USA), ideell sammanslutning, som på olika sätt stöder och utvecklar lärares yrkesmässiga kompetens. Åsa är känd debattör och författare till åtskilliga böcker.

Entré 150:-, 100 för medlemmar i Lövstabruks kulturförening. Boka plats. Vi kan behöva se till att vår lokal räcker!

Detaljer

Datum:
tis 4 jul 2023
Tid:
18:00 - 20:30

Plats

Stora gatan 9, Galerie 9
Stora gatan 9, Galerie 9
Lövstabruk, 81966
+ Google Map
Telefon
0730466985
Visa Plats-webbplats

Pin It on Pinterest