Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sommarsamtal 5: Text och samtal; ”skrivarretreat” med författar – och forskarmöte

mån 25 jul 2022 - ons 27 jul 2022

Efter långt uppehåll, orsakat av pandemins vådor, kan vi äntligen på nytt inbjuda till skrivarsamvaro i Lövstabruk. Tid: 25-27 juli i samband med efterlängtat besök av författaren Rose Lagercrantz och barnläkaren/hjärnforskaren Hugo Lagercrantz. Dessa besök har måst uppskjutas i flera omgångar. Nu blir de äntligen av!

Här den fylliga informationen:

Anordnas inom ramen för Lövstabruks kulturförenings Sommarsamtalsserie och undersöker bl.a om hur man skriver för och om barn, vilket självklart aktualiserar de flesta för den som skriver skönlitterärt generellt giltiga perspektiv på litterär gestaltning.
Kjell Espmark talar i en av sina senaste poesiböcker om lyckan i att vara ”fri och skriva för ingen”. Då kommer man till tals med de flesta.
Vårt arbetssätt i innebär att vi tillsammans formar en liten ”litterär” offentlighet, som skiljer sig från den ”stora”, som utspelas på t.ex. kultursidorna och i TV-sofforna. Vi kan ge varandra omedelbar och spontan reaktion på texter som skapas; dessa är inte ”färdiga” eller ”avslutade” utan representerar möjligheter.

Tidpunkt: 25-27 juli (Start måndag 12.30 med värdshuslunch – avslutning onsdag 14.00 med dito måltid.)

Författargäst:
Medverkar gör Författaren Rose Lagercrantz som skapat många böcker för barn och om att vara barn under skilda villkor. Vi träffar henne kl. 14 tisdag 26/7. Vi möter också Professor Hugo Lagercrantz, vars forskning är inriktad på hjärnans utveckling hos barnet; i en föreläsning (för en större krets av samtalsgäster). 18.00 samma dag presenterar han viktig kunskap om den unga människohjärnan och berör bl.a. det ofta aktuella spörsmålet om ”ärvda trauman”.
Vi är stolta och glada över att kunna inbjuda till detta program vid en tidpunkt, då FN:s Barnkonvention sedan några år är svensk lag och oron för barns villkor och mentala hälsa växer. Att barn läser är ju också så viktigt.
Handledare/kursansvarig är Gittan (Birgitta Östlund Weissglas).

Praktiska upplysningar:
Mat och rum till vänligt pris på Lövstabruks värdshus, som är en av kulturföreningens lokala samarbetspartners. (Numera klarar inte sega gumman Gittan att ordna måltider i kurslokalen.) Värdshuset har tel. 0294 31100 och e- postadress: es.suhsdravskurbatsvol@ofni. Påminn om eventuella preferenser när det gäller mat och dryck.

Frågor? E-post: moc.liamg@wo.attigrib Kulturföreningens webbplats: leufstakultur.se Varmt välkommen
Gittan /BirgittaÖstlund Weissglas/

Detaljer

Start:
mån 25 jul 2022
Slutar:
ons 27 jul 2022

Pin It on Pinterest