Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

”Text och samtal”, skrivarsammankomst .

fre 2 feb 2024 kl 17:00 - sön 4 feb 2024 kl 14:00

Vi har många alter egon – de är alla släkt med oss själva och andra!

Den som skriver på allvar ställer sig ofta frågan Vad ”kan”, ”får”, ”vågar” jag skriva med tanke på än det ena, än det andra, vilket triggar självcensur och ängslan, misstro inför den egna spontana ingivelsen.

Vi tar alltid itu med de spörsmålen i de textsamtal som är det centrala i vår samvaro.

Denna gång kan vår utgångspunkt vara den pågående offentliga debatten om ”genren” autofiktion och om olika författarjags ältande av sina små och stora upplevelser, sitt känslobrus, sina trauman.

I stället för självbiografiskt skrivande kan vi försöka tänka oss, att i det vi skriver sänder vi iväg våra egna alter egon på äventyrligheter och bedrövelser bland andra mer eller mindre fiktiva medmänniskor. Ulf Peter Hallbergs öppna, generösa, genrebefriade författarskap kan därvid inspirera oss. Hans senaste roman Besökaren från norr fungerar som ett befrielsens och frigörandets superverktyg. Och det är ju just det verktyget som givit och ger oss litteraturens mästerverk.

Martina Montelius’ fina recension (i Expressen) av Ulf Peter Hallbergs nya bok har av någon anledning försvunnit från nätet. Du kan få den av mig Gittan som e-postbilaga, om du vill läsa den..

Vi satsar på tidpunkten 2-3-4 februari, ett stycke in på det nya året. Privata rum i ordnas i Lövstabruk för behövande deltagare. Mat ordnar vi själva och vi hjälps åt med det praktiska.

Detaljinfo på begäran via webbsidan leufstakultur.se eller direkt till BÖW.

Välkommen

.

Detaljer

Start:
fre 2 feb 2024 kl 17:00
Slutar:
sön 4 feb 2024 kl 14:00

Arrangör

Lövstabruks kulturförening
Telefon
0730466985
E-post
birgitta.ow@gmail.com

Plats

Stora gatan 9, Galerie 9
Stora gatan 9, Galerie 9
Lövstabruk, 81966
+ Google Map
Telefon
0730466985
Visa Plats-webbplats

Anmälan

Loading gif

Avbokning

Gör ändringar i din anmälan.

Pin It on Pinterest