Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sommarsamtal 7. Möte med Birgitta Holm: ”Att närläsa”.

tis 8 aug kl 18:00 - 20:30

Temat blir: Att läsa NÄRA, d v s verkligen ta en text på allvar. Vi räknar med besök av en forskareoch författare, vars strävan går ut på att på djupet avkoda textens innebörder, en läsande medmänniska, som verkligen vet vad NÄRLÄSNING innebär, professor Birgitta Holm. Hon har skrivit många böcker om stora författarskap, t ex Göran Tunströms, Sara Lidmans, Fredrika Bremers och hon läser oförtrutet vidare.

Birgittas nya bok Mnemosyne, nio essäer om skapande finns strax i bokhandeln. Om den berättar hon: ”Minnet är musernas moder heter det. I nio essäer, lika många som muserna, undersöker jag vilka innebörder det kan ha och hur det ger sig till känna hos olika författare. De författare som tas upp är Hölderlin, Proust, Selma Lagerlöf, James Joyce, Kafka, Beckett, Duras, T. S Eliot, Christa Wolf och Jorge Luis Borges. Det visar sig att variationerna är lika många som författarna, men också i vilken grad frågeställningen blir en ingång till själva grunden i deras skapande. Boken är dedicerad till minnet av Gösta Oswald, den författare som lärde mig både om det hemlighetsfulla i diktskapandet och om betydelsen av att ställa frågor till det.”

Birgitta medverkar i textsamtal i skrivarkurs tisdag 8/8 kl. 14.00 och möter en större samling lyssnare kl. 18.00 samma dag.

Entré: 100:- för medlemmar i Lövstabruks kulturförening, 150:- för övriga.  Boka plats! Vi kan bli många samtalsdeltagare.

Detaljer

Datum:
tis 8 aug
Tid:
18:00 - 20:30

Plats

Stora gatan 9, Galerie 9
Stora gatan 9, Galerie 9
Lövstabruk, 81966
+ Google Map
Phone
0730466985
Visa Plats-webbplats

Anmälan

Loading gif

Avbokning

Gör ändringar i din anmälan.

Pin It on Pinterest