Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Skrivarretreat:

fre 16 jun 2023 kl 17:00 - sön 18 jun 2023 kl 14:00

Ännu en skrivarsammankomst. En fridfull helg i Lövstabruk med samtal om text och vad som sker i mötet mellan texten och läsaren; det handlar också om mötet mellan författaren själv och hans/hennes text.

Inbjudan går till dig som varit med tidigare och till dig som först nu allvarligt börjat fundera på att söka utveckla eget skrivande.

Vårt arbetssätt är dialog – textsamtalet står i focus. Vi koncentrerar oss på det i din text som väcker intresse, nyfikenhet; vi tror inte på att texter skall ”se ut” på ett ”visst” sätt. Tema för vårt samtal är: Väcker det du skriver ”genklang” hos läsaren? Det är i mötet med läsaren som genklangen uppstår och den kan man inte framkalla, bara inse existensen av. Jag ber dig ögna min lilla blogtext med rubriken ”Confronting the modernity through the lens of tradition”, som finns här på webbsidan.

Under fliken Program högst upp på webbsidan hittar du en samling tankar kring skrivandets natur och praktik. Läs dem och reflektera över den målning som pryder avsnittet! Lägg särskilt märke till Stig Dagermans bekännelse: ”Som barn är vi alla diktare.”

Läs mer här

Praktiskt.Vi ordnar denna gång privatrum i bruket för de personer, som behöver övernattning. Värdshuset är upptaget den aktuella helgen. Vi äter en gemensam måltid/kursdag och du medför egen mat f.ö.. Handledaren verkar ideellt (inget arvode), men Kulturföreningen måste för täckning av sina generella verksamhetskostnader (lokaler, föreläsararvoden mm) för en 3-dagars skrivarkurs ta ut en kursavgift på kr 1000:-/deltagare; däri ingår kostanden för tre (vegetariska) hämtmåltider från Lövstabruks Värdshus. Föreningen sörjer också för att bröd, kaffe, the ost/smör mm finns tillgängliga i kurslokalen. Du ombedes betala kursavgiften i förskott till bg 5712-3127 eller med Swish till 1235371133.

Du får också förslag till en liten ”uppgift” att skapa text utifrån – tills vi träffas.

Maximalt antal deltagare är 8. E-post: moc.liamg@wo.attigriB. Tel.: 073 0466985

 

Detaljer

Start:
fre 16 jun 2023 kl 17:00
Slutar:
sön 18 jun 2023 kl 14:00

Plats

Stora gatan 9, Galerie 9
Stora gatan 9, Galerie 9
Lövstabruk, 81966
+ Google Map
Telefon
0730466985
Visa Plats-webbplats

Pin It on Pinterest